CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 24, 2009

STOP to talk about PLKN...

ok2... aku stop sudh nie..
ehhe besa la bh..bdk bru abis plkn kn..
mesti la mo bg crita pengalaman..
hahah :)

anyway...
PLKN mmg hebat..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bye bey PLKN..
( kau tetap di hati aku )

nonton ya nie vid..


video

biar la kenagan itu berlalu pergi..

arghh..skrg mau dekat sebulan sudah...diri aku tanpa PLKN.. biar kn dia berlalu pergi dan biar kn dia meningalkan kenagan yang amat terindah...

wirawati 508 (part 2)

blog yg td aku tulis untuk jadual ku untuk dari hari isnin hingga khamis..
untuk hari jumaat plak...

6.00 pg : bagun/mandi
6.30 pg : road call/ senaman
7.30 pg : sarapan
9.00 pg : masuk kelas
10.30 pg : minum pagi
11.30 pg : masuk kelas balik
12.00 tgh : makan tengah hari/ rehat/ tidur/ (bg lelaki muslim pe sembayang jumaat)
3.00 ptg : aktiviti
4.30 ptg : minum petang/ rehat
5.30 ptg : riadaah
6.30 ptg : makan malam
9.00 ptg : ada program
10.30 ptg : supper
11.00 ptg :road call
11.30 ptg : tidur

klu sabtu n ahad plak

langsung tiada aktiviti
just tidur n makan saja...

cuma ahad ada hari keluaraga..

Monday, September 14, 2009

wirawati 508

hum...PLKN..mula2..mmg fikir x bes..menyusahkn la..n mcm2 kn..tp bila sudh rasa kehebatan PLKN..mesti korg syok..n suka..begitu la yg aku rasa...

pada minggu pertama di kem Princess Haliza..aku agak boring..sbb selama 2 minggu kami belum ada apa2 akitiviti nasib baik h/p belum di ambil... n segala baju, seluar, towel , kasut, segala2 nya belum lg di bagi..kami hanya tidur, makan, tidur, n makan..tu jak kerja kami..setelah itu masuk minggu ketiga baru la aktiviti di jalan kn..masa 2 la baru kami sedari PLKN mmg Hebat...:)

Dan hari2 berikut nay..pelbagai aktiviti yg kami lakukn..
nie jadual untuk 1 hari..

6.oo pg : bgun/mandi
6.30 pg : Road Call pgi / senaman pagi
7.30 pg : sarapan pagi
9.00 pg : kelas CB
10.30 pg : minum pagi
11.00 pg : smbung kelass CB
12.30 tgh : makan tengah hari/rehat
2.30 ptg : Aktiviti( sama ada fizikal, atau ceramah, atau taklimat )
4.30 ptg : minum petang/rehat
5.30 ptg : riadah
6.30 ptg : makn malam
7.30 ptg : rehat ( klu mau smbyg pe surau..klu ndk tidur di dorm ) hehe
9.00 ptg : ada program (sama ada kelas CB, tgok movie, tgok movi CB '' bermula nya disini" )
10.30 ptg : minum supper
11.00 ptg : road Call
11.30 ptg : tidur.....

Sunday, September 13, 2009

NATIONAL SERVICE.. (PLKN)

hey2..im back..x sngk sudah 3 bulan berlalu..kini aku sudh kembali daripada khidmat negara...kembali ke rumah, dan kembali melakukan aktivirti seharian..seperti ON9, heheh :) ...

mau di mulakan cerita...masa 16 jun 2009..tarikh tu la aku dh mula di gelar wirawati..
masa melapor diri di stadium likas KK.. aku agak kelewatan , sbb masa tu traffic jem..aku ampi di stadium tepat2 jam 1.30..masa tu aku ingat kunter pendaftaran sudh tutup.. sbb sepatut nya melapor diri mesti sebelum jam 1.30..tpa ku agak kelewatan..aku agak gemuruh... sampi sahaj di stadium aku terus belari ke kounter regester. aku tgok lebel2 yg melekat didinding..aku nmpk nama kem aku..iaitu kem PRINCESS HALIZA..aku terus belari ke kounter itu..nasib abik aku masi sempat..masa aku tulis nama.. penjaga kounter itu memberi aku 1 tag nama n no flight ...aku dikehendaki mengantungkan di leher.. sudh selesai mendaftar..aku agak senanag hati..setelah itu aku kembali ketempat mak n kakak aku.. mak aku sempat memberi pesanan..biasa la org tua..setelah itu nama seorang demi seorang disebut untuk menaiki bas..aku mendapat bas yang ketiga.. sampi di airport..Kota Kinabalu International Airport (KKIA)..Kami di kehendaki berkumpul mengikiuti kem yang kami dapat.. masa tu..cikgu yang mengurus kan mengenai menerbagan kami di sana ialah cikgu dari kem WAWASAN OVAI PAPAR..nama dia ckgu Hamidi..dgn Tuan Amin..masa tu juga aku mengenali member yang sama kem sama aku..nama mereka..shenny n junjun..setelah itu, kami dikendaki Chek-in...masa itu pada jam 3.45..flight kami pula pada jam 5 lebih..aku agak bosan menunggu ...tetapi aku agak sabar..aku rancang berbual dengan junjun..tidak sedar jam sudh menunjukan jam 5 lebih..kami di kehendaki bersiap sedia.. untuk masuk ke dlm kapal..
.........................................................................................................................................................................................................................................

Jam 8.55 kami selamt mendarat..kami di escot oleh pihak M.A.S..ke tempat yg disedia kan..kami di kehendaki mengambil bagasi dulu..sampi di tempat itu..kami di sambut dgn penu senyuman walupun mereka kelihatan kepenatan ketika menunggu kami sampi... smapi di situ..kami di kehendki duduk...untuk menuggu bas sampi..aku melihat cikgu2 nya amat baik..frendly, n baik..ketika sedang menuggu bas datag..tiba2..seorang daripada kami..melapor bahawa dia kehilagana dompet..Alamakk...aku tekejut..dlm ati aku berkata."bodoh tul la budk nie.. menyusah kn jak..ndk tau ka yg kami nie penat..mau smapi cepat pe kem,,mau rehat..huhuhu tu la cuai..bodoh!!''aku agak marah..kerana ketika itu aku betul2 penat dn letih..hampir jam 10 malam juga kami di airport..gitu-gini..kami menaiki bas juga akhir nya..aku x tau sama ada budak tu jumpa dompet dia atu tidak..itu aku x kisah..

..........................................................................................................................................................................................................................................

sampi di kem jam 11.15 malam..nasib baik dari airport pe kem dekat jak..masa 2 malam jd dlm perjalanan aku hnya tidur...hehe :) smpi di kem..kami terus di kehendaki pergi ke dewan makan..kami di suruh untuk makan terlebih dahulu...setelah itu..baru la kami pergi ke dewan sayarahan....untuk sedikit taklimat... setelah taklimat ..kami di kendaki ke dewan makan sekali lg untuk melaporr diri dn memereksa bagasi...setelah aku melapor diri..aku telah mendapt dorm C5 dan no index 508 (i love this numbr)..setelah itu..aku meminta degn cikgu agar peltih yg sudah melapor boleh la ke dorm .. kerana masa tu aku ambat mengantukk... cikgu tu pun mebnar kan kami..aku telh berpisa dengan junjun...junjuncompeni alfa dn aku kompeni cahrlie... sampi di tempat kawasan dorm wirawati.. aku pergi mencari dorm aku...masa itu keadaan amat suram..setelah itu juga..aku telah megetuk pintu..tetapi tiada org yg buka...agak lama aku mengetuk..akhir nya seorg telh membukan pintu itu..terlihat seorg perempuan yg bermbut curl, kecil, n putih...dlm ati aku ini mesti org iban...lalu aku mengatakn '' maaf memgagu...ni dorm c5??'' lalu dia mgatakan '" hemm aok''..aku tersenyum dn menyebut terimakasih...lalu aku mencari kati ku..masa tu aku amat penat..sampi sahaja di kati aku terus baring ...dan aku tertidur smpi esok pg...:)

......................................................................................................................................................................................................................................

esok(17 JUNE 2009 )..mula la kehidupan aku sebagai seorang WIRAWATI KEM PRINCESS HALIZA YG BERNOMBOR INDEX 508....:)

P/S = CERITA SELANJUT NYA..DI SEGMEN AKAN DATAG...:)