CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 22, 2010

new semester new life =)

Sem nie aku rasa berat nak tinggal kan...pejam-celik-pejam-celik dah habis Semester 4,,walaupun semester ni aku rasa penat sangat2 degan Assignment yang berlambak2, tidak seperti semester aku yang lepas...dimana aku sanggat happy untuk mulakan diri ke sem baru..tapi sem nie tidak !!!..humm Tapi aku happy sikit la  dengan semester ni..di mana tiap kali aku masuk kelas..mesti gelak ngn mmber2, xde marah2, gado2, lecture pun semester nie baik2 berlaka...aku betul2 berat hati nak tinggal kan..tapi apa boleh buat, masa tetap berlalu, hari tetap bertukar, begitu juga, bulan, tahun, dan semester akn bertukar,,,,

Tadi masa last class, semua dah complete, assignment, report, presentation, activity class, semua dah hantar dan dah di laksanakan... = ) Sem nie saya betul2 jadi budak baik...even kelas pagi saya jarang datang terutamanay kelas hari isnin pagi.. ;)

habis je semester nie, exam pulak yang menyebabkn jantung aku gugur ke bawa...my exam start 3 January 2011 until 9 January 2011...so i need to do the best...:)

Walau Berat  hati nak tinggal kn sem ni... tp dlm keberatan hati tu, ada juga kegembiraan...yang tersirat...(>.<)...apa2 pun, aku nak jadikan semua yang aku lalui semasa smester ini sebagai satu kenagan terindah...

GOOD BYE SEMESTER 4 
WELCOME SEMESTER 5

bye..bye

Thursday, December 16, 2010

Jalan2 di Jalan TAR =)

dah nama jalan TAR, mesti orang tahu pasal tempat tu kan..tiap2 malam  sabtu ada pasar malam kat sana .. = ) ...So nak di jadi kan citer...masa my sis datang KL...so dia stay la kat Hotel Nobel tu,..mmg betul2 kat jalan TAR, sebelah Semua House, korang akan nampak la Hotel Nobel .my sis stay hotel tu dari hari rabu hingga la hari ahad. so sempat la jalan2 ke Pasar Malam tu..

dah nama nya Pasar Malam, mesti banyak jual makanan kan...ye laa aku kn suka tgok makanan, even aku tak makan tp aku suka tgok.. Macam2 aku nampak..dari makanan yang aku tak pernah namapk hingga laa makanan yang aku selalu namapk..( aku nie bukn selalu pe tempat2 macm ni..aku bukan apa cuma aku tak suka keadaan yang sesak dengan orang ramai..) 

So, masa tu aku dok jalan2 dgn akak aku..dari hujung ke hujung, hingga la kite org berjalan2 dekat Masjid Jamek...( jahuu tuu )aku telah menemukan pelbagai jenis2 makanan yang aku rasa pelik..sebb aku kn jarang pe Pasar Malam nie..so kat sanan aku baru jumpa..hahha lawak juga...
AIR BIRU ? hahah mcm air clorox je ni...:P
nie lagi satu aku first time jumpa..hahah twice potato...sedap =)
nie la die..pelik kann..( bagi aku laa)

Tapi tak semua laa jenis makanan yang aku tak pernah nampak..ada juga yg selalu aku nmpk, mcm Lamb chop, Nasi briani, Laksa , Nasi Dagang,  Satay,dan macam2 lagi...cuma hanya beberapa jenis makanan je yang aku rasa Pelik n menarik..

Tapi nak di jadikan cerita,,,aku ngn akak aku jumpa satay..tp bukn satay ayam or daging..tapi kambing..:) aku sebagai peminat setia kambing aku apa lagi..beli laa satay kambing 10 cucuk, n satay ayam 10 cucuk..masa beli tu akak aku ckap, kita beli n makan kat bilik. aku ckp ok la..tapi entah bagai mana aku n kakak aku pe makan satay tu..sambil jalan2 .. makan punya makan, sampai aku berebut dgn akak aku satay kambing..heheh =O.. jalan punya jalan, makan punya makan, sampai bilik hotel, satay tu tingal 1 cucuk je..hahaha tu pun aku bg habis masa depan bilik hotel..akak aku lagi 1 yg tungu kiteorag balik bawa makanna, x sempat makan satay sebb satay dah abis..yang ada, kauh kacang dan timun je..hahahhaha =).. die apa lagi marah laa..:p

apa2 pun satay kambing Pakcik tu Mmg sodapp...

 satay kambing :)
terliur mo makan lagi =0








si cantik berambut panjang

ah!! ni korang dah tgok tak citer Repunzel?? alaaa cite cartoon yang perempuan die tu rambut panjanag sangat2...tu... movie tu best tau..heheh bem suka sangat2.:) citer tu comel tau..( bagi bem laa) nampak comel sbb watak princes dalam tu cute n cantik..so bem tertarik tgok citer tu...n macm nak tgok lagi..=) apa2 pun coment bem, citer tu mmg best :) 

So moral of this story : bem akn sentiasa bawa cooking pan.>.<




Rapunzel: A Tangled Tale

Sunday, December 12, 2010

my sister come to KL

last week,,hari rabu , my sister ANIES datg KL..so aku kena laa teman kn die kat hotel...mula2 die kata die sehari je..sbb ada meeting , so aku pun bawa laa baju sikit...tp rupa2 nye die kat sini sampi hari ahad...mak oii..aku dah laa bawa baju sikit..so terpaksa laa..aku ajak dia..pegi shoping hahaha...

Tapi..yang buat aku happy, anak buah aku pun sekali ikut..>.<.. mula2 akak aku kata..anak buah aku x dpt ikut..sebb tiket die nak dekat RM 800..oleh kerana mahal sangt akak aku x jadi bawa dia...tp hakikatnya..anak buah( NUR KARINA ARRIYSA) aku ikut..akak aku saja bagi supries.. happy gila2 aku..ye laa dah lama x jumpa budak kecik tu,._^_.. akak aku mmg baik laa.even tiket mahal die tetap bawa ank die..hehhe tu yg aku sayang ngn family aku.. :)

my sis ( anies) & Bunga

nama samaran anak buah aku nie BUNGA..aku yg bg nama tau!!!

Tuesday, December 7, 2010

The Social Network Movie :)

         Awal Muharam yang penuh dengan rasa penat..bukn penat pegi berarak sempena Maal Hijrah tp penat pergi meronda2 KL...dari Pavilion ke BB, dari BB ke TS..hahahah penat..nyee..dah puas shopping sakan....yang duit ku mencecah RM500.00 melayang..akhirnyaa..aku pergi tgok wayang bersama my sister WATIE dan lakinya JUD... kami tgok movie The Social Network

           Movie agak best juga la..tp ade gak yg aku tak pham sbb si Mark tu ckp laju sangat..tp apa2 pun over roll muvie tu aku bagi 4 bintang..:) jalan cite die boleh di katakn menarik..aku nak citer sinopsis die panjag pulak..nnt korg dah tau plk pasal muvi nie..so aku nak korg pe la tgok dulu ye..bila da tgok, nnt kite story sama2 pasal sinopsis nye..klu aku cite sorg2 x best plk kn..heheh :)
 
        kesimpulannya..apa2 cite yang best pe la tgok kat cinema jagn la korg tungu smpi kat tb keluar..x best la cm tu..atu pun jagn laa beli cetak rompak..tak baik tau...sokong la industri dunia ok..x kira laa... Malaysia punye muvie ke, luar negara punya muvie ke..klu kiota tgok best kita tgok kt panggung..tu tandanya kita sokong...industri seni...:)




          

Saturday, December 4, 2010

perasaan cinta datang kembali!! ADAKAH AKU BODOH

Kali nie apa nak jadi, jadi laa,,aku tak kisah..janji aku nak dia tahu bahawa aku suke die..(>.<)
aku tak tahu laa tetiba aku blh suka die..die baik kot, dia simpel, smrt, kemas, agak comel la, tp x comel sgt ( hehe). 

tp knp aku bodoh sagt2...disebabkn aku suka dia..aku larikn diri dari dia..sehingakn dia mcm x nak lyn aku je, sebb aku dah x layan die seperti dahulu..mybe dia kecik hati kot denagn aku, sebb aku x lyn die mcm dulu....sedangkn sebelum nie..kita org rapat..bolhe dikatakn rapat sgt2..hari2 mesj, tanya kabar, n sebaginya..

tp knp la aku bodoh sgt...mengelakn diri dari dia,.,hanya disebabakan aku suka die je..aku takut nak luah kn..jd aku mengegelakn diri dari padanya.. sebab aku rasa itu cara yg terbaik..tp aku salah..aku dah hancurkn persahabatn aku dgn dia..gara keegoaan hati aku..aku dah musnah kn persahabatn aku dgn dia..

im so sory H...i x bermaksud nak lukakan hati u, tp i x nak i makin sayag ngn u..i x nak u tau yg i suka kn u..sbb i segan nak bg tau u, yg i suka kn u, bukn dari kite dah jumpa tp dari kite selalu mesj lagi tau..i nak u tahu, yg i suka kn u.. :(

1 lagi yg aku rasa diri aku snagt bodoh, ade ke patut aku kapell ngn ek bf aku gara2 aku nak elakn perasaan sayang aku terhadap dia....bodoh kn aku...aku mmg bodh..AKU MMG BODOH..... aku ade tanya, kenapa die x mesj aku lagi, then die kata aku dah ade bf so die x nk gangu aku lagi..adoii..YOU..i terpaksa buat mcm tu you...i buat mcm tu sbb i x nak u tahu bahawa i suka kn u..YOU..i minta maaf...

i nak kite kawan seperti dulu lagi..kn i dah  janji nak belnja you makan kat satay kajang....

Friday, December 3, 2010

knp perlu tungu selepas habis study???

"ramai orang kata..keje semasa belajar adalah lebih elok daripada keje selepas berlajar"
betul ke???
mmg betul pn...ye laa x kn korang nak cari pengalaman selepas stdy?? xde makanye korg stdy tingi2 tp xde pengalaman..cuba korg cari pengalaman semasa stdy..mcm aku nie..heheh:)
ye laa sambil meneylam minum air laa...maksudnya..sambil mencari penagalam, dapat gaji...$$$ poket pun penuh, pengalam pun bynak..hahahha:)

aku bukn apa, aku cari pengalam awal2 nie sbb aku takut nnt habis stdy,kena prtical, so nnt masa aku pratical aku x tau apa2..x sia2 aku gagl pratical..kn dah rugi..tu yg aku nak bersiap sedia dari awal..nnt aku juga yang untung, lebih2 lagi bidnag aku nie..dah la susuh nak mapus..adehh korg fikir jd chef nie bagus ke??? xde bagus nye...susuh ada lahh,,

nie nk cite sikit laa,,aku pernah nagis kot potong buah untuk 40 plate VIP dan 10 plate VVIP...sengsar doh..hanya tuhan je tahu..selama aku part time tu, hanay itu je yg aku rasa diri aku penat sgt..apa x nye potong buah ada 3 bakul, dah tu, potong mana boleh sembaragan,  kena potong dengan penuh hati2 dah keikhlasan, ye la tuk vip dan vvip kot...

tp apa2 hal pun itu cuma dugaan kecil sahaja..belum lagi yang the real kn..so aku kena tempuhi semua tu juga..tp tidak tahu bila je lagi..

bnyk lagi pengalam yg aku dapt masa kau keje pattiem, mmber ramai, pelbagai2 jenis makanan aku ambik recepi, dalm diam aku korek rahsia tau minta recepi dari chef yg tempt aku keje tu..
contoh nye: MEE KARI, RENDANG KAMBING, AYAM TANDORI, NASI BRIYANI KAMBING N AYAM, n mcm2 lagi la..penuh notes kan hp aku nie menu makanan..heheh:)

apa2 pun i love my job...
:)
enjoy with my pix >.<
 venue: PICC Putrajaya
 venue: PICC Putrajaya
venue: majlis MAHA Serdang


atcly ade lagi, tp x kn nak uplod semua kn..sikit2 sudh la..hahaha

Monday, November 22, 2010

Takers Movie mmg terbaikkk laa...THUMBS UP

TAKERS MOVIE  (5 STAR)

fuhh mmg best doh cite nie..:) aku suke movie nie..even aku dah agak lambt tuk tgok movie nie dari mber2 aku yang lain..tapi x pe janji aku dah tgok..hahaha

sabtu lalu tu ( 20 November 2010 ) aku tgok movie nie ngn mmber aku ADY . kat TGL Cinema KLCC...:) masa kiteorg tengok tu, seat agak full juga la,.yang ade pun kat paling depan..tp nasib aku agak bertuah kerana ada 2 tempt kosong kat belakng..so aku pilih seat tu even baris seat aku tu agak penuh..

aku suka cite nie sbb jalan cerita dia mmg terbaik.. even dorang seorang pencuri, tapi dorang masih ada hati perut.. masih ada rasa kasihan terhadap orang lain.. susah nak jumpa pencuri macm tu.kn..hahaha...every day enjoy dengan hasil duit curian tu...then teknik dorang mencuri pun mmg hebat..:)

apa2 pun cite tu ada moral of the story..klu korang belum tgok cepat2 la tgok..klu tgok kat lappy or tv x best..tgok kat panggung baru best:) jgn beli yang cetak rompak ..hahah:)

:)

Saturday, November 20, 2010

FINALLY aku dapt juga my Blackberry!!!!!!!!

befor that, aku nak ucap thank you to my sister ANIES,sbb belanja aku beli balckberry bold :) happy tak terkata, this year aku dah tukar handphone sebanyak 5 kali ... apa tak nya..selalu je rosak..sbb aku nie ganas..guna handphone kejap je..then rosak...kali nie..nak guna handphone dagn berhati..:P
IT'S MY NEW HANDPHONE

I LOVE BLACKBERRY
sesiapa yg nak BBM PIN aku sila tnya saya okeh...
hanya yang terpilih sahaja:)

im the Real CHEF!!!

Hahha kehidupann seorang chef mmg menyedih kn...lagi2 aku !!! seorang perempuan yang lemah dah selalu mengeluh..entah laa...nie baru jadi partime ( chef ) belum lagi yang real!!! menagis darah laa aku...carving buah  yang sagt2 simple pun aku dah nak mengeluarkn air mata..:) serious...mmg penat gila2...tangan jadi lenguh...bayangkan laa 50 plat untuk VIP & VVIP...dan hanya dua orang jak yang buat..selalunya kiteorg dalam 5 orang potong buah..nie kali hanya 2 orang je...dah tu aku yang kupasa, bayangkan laa...kulit tembikai begitu tebal..uhh.....nasib ada mmber aku..dia tolong aku hias dalm plat..btw thx to VAE, sbb tolong aku~~ :) apa2 pun aku nak aku buat yang sebaik mungkin..kesabaran itu ada hikmahnya...:) I WANT TO BE A GOOD CHEF..

Thursday, November 18, 2010

Trip to Sungai Kanching Rawang

atcly trip pe Sungai Kanching nie dah lama da..last month..tp aku baru ingt nak update bila aku tgok folder picture kat lappy aku..masa tu kite org pe sungai kancing hari ahad,.mmg bets la..even aku pent nak naik bukit tu,.tp aku ttp usaha kn tu naik keatas...kite org pe ramai,ade laa dlm 15 org..aku first time pe sana..agak best juga laa tempt tu..not bad...pegi pagi balik petang..sampai kecut kulit..hahaha

tapi yang paling melucukan ...cadagan nak pegi awal pagi around 7,00 AM..tp semua lambat bagun termasuk aku...akhirnya sampai kat kolej jam 10.30..tunggu bas lagi..itu lagi, nak juga jam 12.00 sampai kat tempat tu..

dah la tak breakfast lagi..mmg lapar laa..sampai sana beli nasik lemak.dengan air mineral then mandi jap.dah tu melantak,..pastu mandi balik..then makan balik..:)

biasa laa duk dalam air ..mesti cepat lapar kn..

dlm jam 5.00pm kitaorg balik...sampi rumah nak juga jam 7.00pm..pastu singgah kedai mamak kt bawa rumah..melantak lagi..
asyik melantak je...apa2 pun kiteorg mmg enjoy time tu..best2..

 Before nak mandi

Capture :)

Yazid tgh skodeng
 mandi hingga kulit jadi kecut
Masa nak balik :)

masa nie rambut masih hitam~~~(*.<)

Wednesday, November 17, 2010

ke Rawang bersama rakan

kemarin..aku ngn mmber aku pe Rawang sbb nak baut Assigmnet pasal Kitchen Organization...so topik kitaorg , ni kami kena suru buat pasal buat kajian pasal sebuah kitchen..sama ada kitchen cafe,hotel, restaurant, atu yg ada kaitan dgn yg lain..~~~ (*.*) 

thax to Effa Madu, sbb cari kn tempat yg agak menarik walaupun simple..but nice...
nama cafe tu RC Cafe...RC tu bermkasud Remote  Control... tempat die mmg menarik...sbb owner kedai tu peminat setia dgn helicopter ..so design kedai tu ber temakn helicopter...mana2 ada helicopter...di dinding, atas , n mcm2 lgi...

befor pe kedai tu kita org lepak kat Mcd...Mcd tu berhadapan je ngn kedai tu..nak tungu abg Effa sampi, so kita org lepak jap kat mcd,...

 makn sunde cone with fries 
 Effa Madu with Ched
Atun tengah shake fries :) 

kitaorg buat assigmnt  mmg sempoi..due date next week ..minggu nie baru buat.. conform huru-hara jadi nya nnt...hahahahha..tp kiteorg RAWK dowh...relex sudh.
:)

Tuesday, November 16, 2010

GiveAway Domain From MelRomeo.Com

wot..wot...wot..aku di tagged!!! oleh seekor kurakura kecik hahha...mula2 aku pun x phm apa benda nye ni..tp akhirnye aku phm juga apabila aku Selidik sendiri..thx to Wan cuz tag aku!!



GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM
Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS
1.   ETTA 
2.  PUTRI
3.  DIAN 
4.  LOISE
5. AZIM
MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM
Syarat & Peraturan
1. Create 1 Entry bertajuk GiveAway Domain From MelRomeo.Com
2. COPY Ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)
3. Tag 5 Orang Kawan Bloggers
4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!

Easy Huh? 
Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! Mungkin Anda Bertuah ? Siapa tahu ?
Hehe , Tarikh Tutup 30 November 2010!* 
GoodLuck And Enjoy Bloggers! :)
Easy huh?
*Mungkin Berubah

Sunday, November 14, 2010

♥Doa Putus Cinta♥

Tadi masa aku online FB..tiba2 mmber aku..kena tagged oleh mmber die pasal satu Notes nie..tajuk die
"" Doa melupakan Kekasih Lama''''

aishh..ada jugakn doa mcm tu...Alhamdulilla..aku tahu Allah amat menyangi hambah nya..sehingga dia mmberikan kesempatan untuk hamabh nya untuk meneruskan hidup even hati sedang sakit atu di lukai..mmg aku tgh sakit hati sekarang..aku try baca doa tu..Alhamdulilla...i dpt menengkan hati ini..walupun tidak sepenuh nya hati ini pulih dari rasa sakit hati itu....:)


"Jika benar kamu sygkan dia..maka lepaskannya..jika dia kembali padamu..maka dia adalah milikmu..jika tidak..dia  bukan milikmu..♥"
 
"Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untukmendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya..."
 
‎"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati..." ♥

selamat mencuba ~~~ ^.^~~~ 

for someone special in my heart

"Seandainya, kau ada disini dengan Ku, mungkin Ku tak sendiri, bayangan Mu, yang selalu 
menemani Ku, hiasi malam sepi Ku, Ku ingin bersama diri Mu , Ku tak kan pernah  berpaling dari Mu, walau kini, kau jahu dari Ku, kan selalu Ku nanti kerna Ku sayang kamu    '' 




Saturday, November 13, 2010

main masak-masak~~~ (^_*)

hari nie terasa diri ni boring sgt2..so aku ambil keputusan untuk masak..hehhe...menu aku hari nie..Nasi Goreng Cornbeef...humm mesti korg tertanay2..apa itu Cornbeef?? bagi org Sabah & Sarawak mesti tahu kn apa itu cornbeef...bg org semenanjug...mesti x tahu apa tu...adakah itu jagung lembu? lembu jagung? hahah bukn..cornbeef nie sejenis makanan dlm tin..die dibuat daripada daging lembu yang telah dikisar halus..dan di proses dan di letak kn dlm tin...i don't know what the ingredient tuk buat tu daging..:) aku just tahu mkn je..(*.^) cornbeef nie serbaguna tau, dia boleh dicampur kn dgn nasi goreng, makn degan roti, klu nak buat pergedel pun boleh letak cornbeef, mcm2 laa...dia betul2 serbaguna..thts why i like it.. (^o^) 

so back to my real story...
soo aku nie masak la menu Nasi Goreng Cornbeef ..mmg sedap laa terbaik wokk...( biasa laa Chef Bembem yang masak) hikhikhik...
aku nak share sikit la pasal menu aku nie...senang je buat dowh..x susah..sama seperti nasi2 gorng yg lain...cuma aku beza sikit sbb aku guna cornbeef...so klu korg dah guna cornbeef...x paya la letak telur ke, or daging ayam..sbb cornbeef nie dah jd mcm lauk dlm nasi kita cara membuat pun amat mudah....

siap je masak..aku terus melantak degan jus oren sanquet ..Fuhhh mmg kenyang wokk...hahaha...
 Nasi Goreng Cornbeef
Nasi Goreng Cornbeef with Oren Jus

"so...untung tak beristeri kan org mcm aku?? 
dah la pandai masak, baik pulak tu, 
aishh gemuk laa laki aku nnt......"
hahahah ( just for fun ya) ~~~~ ^;*

Wednesday, November 10, 2010

KLMU mcm gampang!!!!!!

tekejut beruk aku tgok sticker final exam di guna pakai  oleh exam mid term.....~~~ ^_^~~~ mmg mcm gampanag dowh klmu nie...kenpa klmu dah miskin ke smapi guna stiker final..hahahah bodoh....
mcm nie dorg buat kat student yg bayar sampi beribu2???

Sunday, November 7, 2010

ada apa dengan UNIQLO??

Fuhh baru aku tahu..apa ada ngn UNIQLO...sbb first sekali aku tgok ikln die..kat bas rapid, ada ikln dari TOKYO ke KUALA LUMPUR..masa tu aku tertanaya2..apa ke maknanya benda nie.....sampi ade yg berasa pelik..dan mengkatakn ..''alaaa bas tu dari Tokyo la tu..singgah mai KL.."" hhahaha i just laugh..:D
copy paste dri mber FB aku..
so i just ignore them..^-^, Then bila aku di gempa gempurkn..(4 november) degn ajakn mmber aku, die kata..bem jum pe ''opening kedai baju Unoqlo kat BB..''... ''aku kata..apa ke benda nye tu jang,bintang apa lg tu''...then dia gelak ...bongok la ko bem...yg ikln dari Tokyo ke KualaLumpur tu laa..then aku baru teringt pasal ikln bas Rapid..thenn aku kata "ohhhhh itu, astagaaaa... kedai bju rupanya...aku pikir apa '' then aku gelakk...tp aku x join mmber aku pe sana..sabb aku ade hal hari tu..aku ade temu janji dgn mmber ..so aku x dpt join dorg Khiry..:(

tapi, hari demi hari, aku makin jeles dgn mmber FB aku yg mengkatakn bahawa kedai baju Uniqlo tu murah gile babi bai...tp ada limit die..dari 4november( masa opening) until 14 nov (x silp aku la)..baju2 die mmg murah2, dari RM80.00 boleh turun harga ke RM28...gile baii...siapa x nak ohh...dah tu T-shirt die mmg lawa2, kemeja, jeans, jacket, kasut, aishh lawa bonar jang...hahaha jeles nye aku..sbb aku x pegi lagi..

TAPI, masa aku nak pegi, (7.november) tu..fulamakkkkkkkkkk....org ramai gile kot kat kedai tu..baygkn la dorg Q-UP dari lot10 sampi ke kedai tu..( kedai tu berdepn dgn Pavilion)..sekali ada pagar2 lagi..dorg mmg sedia kn 0rg untuk kawal para custemr yg dtg...adehh..cm mana mo masuk oh..org ramai gile...jd aku ubh fikiran..alaa nnt je laa aku masuk..paya doh nak masuk skrg..kena ber Q-UP lagi..ikut turn...

humm so aku balik dgn kehampaan...xde beli apa2...;( then aku berfikir bila lg ada masa ke sana..dah la ada exam, and promosi pun masa exam..aishh..tp cool maa..exam belakng cerita..hahha..shoping dulu ya..:P mybe  this wesday aku pe sana kot... sbb exam 3paper sekali gus masa Tuesday nie...So after tht..boleh enjoy n shopping;:)

Say NO to EXAM, and Say YES to HANGOUT~~~~ .^-^.

7.nov,2010
YESS...mmg kemarin aku keluar..dan hari ni keluar lagi..hahahah, dah la nak examm tp sempot lg keluar hari2,d ari khmis, jumaat, sabtu ,and ahd,,.jaln ja kerja..aishh bembem apa mau jadi ohh.      .^-^.

hari nie kuar ngn FARA..budak comel..kuar ngn die dan adek dia(SHIKIN).,,dua2 comel..:) Kita org keluar jejaln pe,BBPAVILION...Saje je jalan2 hilangkn kebohsanan..sekali dgn snap..snap..snap..oleh budk kecik nama FARA..heheh nie pix tu..cept tau adek fara uplod..:)

 street girl
 jom pe Sunway Laggon
 jumpa robot di tgh2 KL
 Merry Christmas

Hangout With Mr Haziq

agak penat gak la..kuar ari nie...asihh ye laa.even  xbuat apa2 tp still penat..ahhah..

location hari nie aku ngn mmber aku HAZIQ..pe putrajaya..teman kn die photoshoot mmber die kawen kat dewan seri endon..ok gak la...agak penat kn jd photographer nie....lari sana, lari sini, snap sana, snap sini...hihihi...tapi photoshoot tu bukn kat dlm dewn tu je..tp ada gak kat luar..i menas kat jambatan putrajaya tu..entah apa nama jambatan tu...abes je shoot kat sana..kiteorg balik..

tp x abes kuar lg..kite org lepak plk kat Wangsa Walk..pe karoke..hhaa lama dah x pe sana..last pe sana tgok movie, cerita Step Up time buln pose tu..dah tu baru pe lagi..aishh bembem dah jd budk baik laa.dah jrg kuar...:) kiteorg karok 2jam je..mmber yg payung...tp aku agk segan gak laa. ngn dorg ye laa..x biasa kot..nyni pun sakit tekak..wat malu je..suara aku dah la mcm katak pngil hujan..dh tu nyni plk lagu nada yg tinggi..hahaha..mmg bodh laa aku..hikhik.. sampi sakit tekak aku...tp dorg nyni mmg amin belasah je..suara agak ok laa..hahah:P

dah tu plk..kiteorg lepak lagi kat Restoran BRJ..tp kejap je..dlm jam 12 kot kite org dah blah...ahhaha aku pun dah lama x lepak sana...dulu ingt lgi pernah lepak BRJ smpi jam 6 pagi..bapk gile siot mata rabakk..dah la ade kelas jam 8..hahah x tdo...haha...tp tu hal dulu la..dah x buat pergai bodoh lg dgn budk2 Emall ...

over-roll...semua dlm keadaan yg baik..best kuar ngn dorg..dorg x pemalu..tp aku yg pemalu..senyap je..haha ye laa malu kot..dha la x biasa..hahaha..tu yg diam je....humm tu je kot yg kiteorg buat ari ni,,..

bla..bla.bla..x thu nak ckp apa,,balik umh terus online fb..then tdoq...
muahahahhaha..:P



Saturday, November 6, 2010

what do you think about my new hair style? :D

so mcm mana dengan perubahan yg sagt2 mendadak oleh aku??? new hair color, new style ?? aishh..npk mcm pelik kan..yelaa selama nie waran hitam..tp enth bagai mana  tergerak hati nak warn kn..hahahah..x paa kita mencuba kn..nnt kalau x suka warnh hitam la balik..hahha:^.^ ..

aku buat rambut nie pada hari Jumaat, dengan member aku, BADRUL nama nya, kita org pegi saloon DERRICK & TEAM kat ampang sebelah ampang point,...dia yg ajk aku buat kat sana sebb dia ada mmber card...mula2 nak bajet2 buat rambut dalm RM200..tp sekali rambut aku x boleh warna sebb ada kaler hitam, so aku kena bleach dahulu rambut aku...baru blh masuk warna yg aku nak tu.,.huhuhu paya gak kn..tp disebab kn nak jd HOT la sagat...aku buat je..sampi la aku kena cas RM325..( color rambut(rm120)+ bleach(rm170)+ potong rmbut (rm 35)= RM325( Mahal kan...) tp disebbkn mmber aku ada mmber card...jadi la diskaun sebnyk 20% ...so tingal la RM296....makk oii..better aku beli baju kat MNG..hahaha tapi biar kn la..bukn nye selalu kn..sekali sekala..buta agak lama nak 4JAM juga la..dari jam 3petang hingga7petang..aiyooo penat duduk ohh..hahah...

so apa korg rasa ok x ngn wajah terbaru misz bembem nie....^-^
drop Ur comment OK..


poyo je lebih aku nie..:P