CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 29, 2010

im on TV at bulitien utama last tuesdy."D

-haha...kuang ajar kwn aku td..
boleh nye dia jerit..
''wahhh bembem masuk tv3 semalm""
ahha malu siot dha laa time tu rami org..
sial toll..tp lucu gak laa..
abes semua budk2 culinary arts ejek aku..

yee laa klu korg nak tahu..masa aku potong ikan tu.
aku kena marah oleh chef aku..
sbb x pndi potong ikn..haha
masa rakaman tu..
chef aku dah sound aku kt depn suruh guna gunting..
tp aku pe guna pisau..hahah
gelak gak aku..
sbb masa aku potong tu plk yg kena siarkn.,.

btww..see this vid..and pless stop at minutes (2.00-2.02)
see me cuting the fish..hahah:)

waiting the BUFFERING first!!!!!!!!!!
video

Sunday, April 18, 2010

non stop heng out wit frend.. TIRED...!!

SO tired laa..
non stop jalan ngn mmber...
dari jumaat smpi la ahd..
huuuu nasib baik xde kelas isnin nie..
klu x mmg mata begkak laa..
hahah...

JUMAAT : goimg to PC Fair at KLCC dh tu shopping at BB Plaza n Times Square..mlam nye pulk pe club.....>.<
SABTU: pe lowyat ngn mmber beli hp...temn kn die je k.. mlm nye plk..kwn ajk lepak kat danau kota...
AHAD: kwn ajk tgok wayg Shutter Island..humm best jugak laa....

ISNIN: rehat n tidurrrrrrrrrrrrr

Thursday, April 15, 2010

about white ROSE @--->---


white rose??
wht do you thing about tht??
rose n rose n rose....
hummm...
miss some one..:(

Tuesday, April 13, 2010

psstt....jom dgr cerita aku..

ohu,,apa perasaan korg bila kwn korg suka menipu, berlagak, perasan cantik, n persan pandai n everything dia ada..??

mesti SAKIT HATI kn????

mcm tu la juga aku,.mcm nie..aku nei ada la 2 org mmber nie..sorg lelaki..sorg lg pempuna..lelaki nie nama dia (S) yg pempuan plk nama dia (A)..sikap dorg dua nie mmg menyakitkn hati..
dua2 berlagak..nak di mula kn cerita..

yg si S nie,,
die nie x la kaya sgt..tp dia nie suka tunjuk lagak kt depn kwn2 die..termasuk aku la....die ckp la yg die nie selalu pe oversea..melancong..mula2 masa aku knl die..aku caya laa.tp bila lama2..aku fikir2 kn balik...die nie menipu...sbb klu org selalu pe oversea..mesti la berduit kn..n dressing pun mesti smrt kn..yg nie x..pe kolej..hari2 seluar slck yg sama..baju t-shirt yg sama..dh tu buruk lg tu..bukn nak menghina,..tp reality..dia dok ckp yg die tu ank org kaya..tp klu ank org kaya x kn guna baju yg buruk pun..even dia ckp dia low profile.tp x sngup dowh nak guna t-shirt yg blh dikatan boleh dibuang n dibuat kain lap..or alas kaki...aku x kish juga dia guna apa pun..tp dia ckp dia ank org kaya..so klu ank org kaya,.,.x kn guna mcm tu kn....dh tu..suka pinjam duit org..dh tu plk x byar balikk...dok merayu2..nak pinjam duit..die ckp die x leh kuarkn duit la,,cek yg mak dia bg salah akun number laa, ayah dia bg duit salah masuk laa..duit dia hilg la,.mcm2,.,,la dia dok tipu..aku dh fedup dah ngn sikp dia..aku buat bodoh je..mls nak lyn..
org mcm nie..x blh jd kwn..

yg si A plk..
dia nie pun dua kali lima gak ngn si S..dok berlagak..mcm hebt..penipu nombor 1..apa je org lain ada..dia pun ada gakk..mcm ari tu.,aku ckp laa.aku nak beli camre DSLR..dh tu dia ckp''ehh bemm aku pn ada tu cmare..tp aku tidak bawa aku bg tingal kat umh mak aku'' eiii germ siot apa2 jak mesti dia ckp dia pun..mcm ari tu..aku ckp la..aku sekrg dh x blh mkn pedas..klu mkn pun sikiit jakk..dah tu dia pun ckp '''sama kita bem x blh mkn pedas,sbb nnt aku skit perut..'' adoii,,,penipu jak kerje die,,sedgkn..ari tu Npk die mkn pedas, N klu kita pe kuar mkn mesti dia oedr nasi gorg kampung..km nasi gorg kampung tu pedas haha ( logik x apa dia ckp)x knnn??? ...hhh nak tipu je kerje die..BODOH

germm gila siot dgn sikap dorg nie..

so skrg nie aku dh x rpt dh ngn dorg ...
dh mls nak lyn...
kwn2 mcm nie..
mcm FAKE YOU..

Monday, April 12, 2010

OMG....im become a FAT!!!!!!!!!!!!!!!!! noooooooo

bert bdn i makin naik... dari 48kg to 51kg...haaa 3kg berat i naik..nie semua gara2 i stress!!! asyik maknnnn je kerje....streesss!!!!!!!!..huuuu..i nak kurus balik...nak DIET!! i must DIET...
seluar pun dah x muat..dari saiz 27 to 28..huhuhu..jeans aku dah x leh pakai...sgt2 sempit:( my skinny also.. lengan makin besr..TAPI...peha aku tetp maintain..haha nasib baik aku nie bukn jenis peha yg besar...:)haha klu x ..mesti npk mcm nangka busuk knnn...:D hahahahha..

n anyone ada petua nak kurg kn lemak kt bdn..blh la bg tahu aku k..
hikhik:)

Tinggi : 160
Berat : 51

ADAKAH ITU OKEY???

pless give me ur idea...:)

Tuesday, April 6, 2010

TIDAK segaja tertumpah air kat guest..:xD

last night aku ikut part time under college kat hotel place...so mlm tu kita org kena chiness set...
nak di mulakn cerita..masa tgh hidg mkn..dalm makan yg ke 4 atu 5( x silap la)..masa tu sayur...masa sy nak nak letak palte syur tu..aku telah tertumph kn segelas BEER kats seorg guest perempuan..dia org chines...masa tu mmg dress minah cina tu abis basah..maybe spender n coli di pun turut basah kot.. :X..ya laa apa x nyaaa...segelas beer tu tumpah..dah la minah tu guna dress pendek..aku pun apa lg mgg panik gile laaa...aku minta maaf smpi nak berlutut je..aku lap paki napkin..dah aku minta maaf lg..nasib baik die kata..''its okey'' nevermind...dah tu die blah pe toilet..
aku pun mmg panik gila..laa..aku pun pe la kasi tahu my manager ngn supervisor... masa aku bg thu dorg..aku dah pannik gile laaa aku takut aku kena marh doh..tp manager aku ngn supervisor aku kata..''dah2 ko x ya la panik hal kecil je tu" aikk aku pun pelik gak..knp die x mrh aku..masa dia ckp mcm tu aku mmg lega abis laaa..tp manager aku ada gak tnya ..''ko ada minta maaf x''?? aku kata "ada''..Dah tu manager aku pe gelak kn aku..sekali ngn supervisor aku..akun pun malu laa...dorg sempt lg ejek aku..dorg kata''tu laa wat keje terlalu gelojo'' hahah..aku pun senyum je la..panik aku dah hilg,..tp aku still rasa bersalah tau x..ye la aku rosak kn mood minah tu....dia dah cntik2 tp aku tumph kn air plk..nasib air beer.klu chines tea cm mana tu..hahaha aku xdpt abyg kn klu air yg tumph tu..air pans..hikhikhik..

tp apa2 pun aku mmg hppy la dpt supervisor ngn manegr yg sporting abis..even aku dah la budk baru..n buat kesalah yg besar plk tu..
dorg just ckp ..''u x ya risau..pasal tu..nnt sy handel kn..'' hahaha mmg best laa keja kat sana..,walupun penat n ada buat silap.....
dah nak balik kn..manager tu sempt lg kata..next time i nak u serv mkn untuk vvip..dah tu die gelakk..dn die kata..ko klu serv mkn ngn vvip..tp ko tumph kn air.,mmg aku kert kepala ko..lebih2 lg vvip yg terkenal,...dah tu dorg ketwa...aku pun jd malu dohh...
mmg cibai la dorg..perli aku mlm tu..hhahahah tp sbtu minggu dpn ada lg parttime..n dorg suruh lg sy join..haha..dorg kata laa..hal yg sy tumph kn air kat guest tu jd 1 pengalamnn..lain kali tumpah kn air pans..jgn air beer ...mahal tuuu....(hahaha dh tu dorg gelak) hahahah adoii...

smpi sekrg walupun benda tu dorg x ambik bert sgt..sy tetp rasa bersalah degn minh cina tu....
sgt2 bersalah...:( :(

apa2 pun sy hppy mlm tu...

n last thing i nak gi tahu..befor guest strt mkn..sy ngn beberapa budk yg lain terpilih untuk buat persembahn dari pihak hotell..haha mmg nervouse gile laa..ye la..buat persebhn tu..dha tu sy kena gune baju kebaya...dengan skirt yg belahan die smpi ke peha..hahah( sexy gile mlm tu)..
mmber yg terpilih mlm tu gak..ada gune baju chomsam, punjabi n mcm2 lg..kire nye pihak hotel buat mcm one malaysia..laa...depn vvip kita org kena tunduk homat..smbil bawa makann..yg ada patung kuda berlampu..haha mmg berat.....

korg klu baca jgn turut gelak tau..
aku dah malu dah kena gelak oleh dorg..
so korg jgn gelak kn juga..
jga korg ehh baca just baca..jgn gelakk..
hahahahah:D

Thursday, April 1, 2010

Jatuh Hati dengan BLACKBERRY


blackberry curve 8520

Gila ehh..aku mmg betol2 jatuh hati degan hp Blackberry ( BB)..
first time aku minat sesuatu..smpi aku tdak lena tidur..hahah :)
hope one day aku dpt la beli...(klu ada org belikn lg la bgus kn..)
hahah :D....
ari tu kol my mom..
nak minta beli hp BB

(masa perbualan dlm loght SABAH, so phm2 sendiri k..)

BEM: mak, aku mau hp BB
MOM: aPa tu BB
BEM: anu bhh..hp blackberry
MOM: ohh handphone..
BEM: iya..buli ka??
MOM: berapa juga..
BEM: dalam 1,300...(ndk silp la)
MOM: ohhh..boleh bh..tungu mama punya catering...
BEM : serius ka..
MOM: iya la..tp camera DSRL mu ndk paya ahh
BEM: uii..mana buli mcm tu.. cam DSRL tu lain..hp BB lain..
MOM: aik...bnyk juga kau mahu ni,..mama bg 1 pilihan jak..mana 1 kau mahu,,
BEM: ekk..*BLUR*..just diam...
MOM: kau pilih la mana 1..
BEM: ahh tgok la dulu..nnt kita bincg lg...
MOM: okeh...

(dah tu perbualn seterusnya di rahsiakn,,)