CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 31, 2009

XMAS NIGHT & HAPPY NEW YEARR 2010...


WELCOME 2010 N GO TO HELL 2009

OMG!! im going to 19 years old!!!! ahhh im become biggest lol..:D.. Im enjoy new year eve with my family... if this year im celebrate my new year eve without my parents..( MOM & DAD ) but im still happy..:) Celebrate new year eve at my cousn house at Putra Heights Subang Jaya.. have a BBQ, KARAOKE, POCO-POCO DANCE, n more activitie like music chair, n some else... yahh i very happy to night....
just forget about my pimples :)
whit my crazy cusien
Normal pix..

XMAS NIGHT

my Xmas night eve just celebrate at home..cuz im the REAL muslim...just celbrate to be my family happy..n we all also just do it BBQ....:)..photoshoot in xmas night :) just say hapy n happy n happy n happy n happy n happy :)






Sunday, December 27, 2009

Kenapa aku masi suka dia..???

''iya..aku mengaku itu salah aku..tp tu hal dulu..skrg dah lain ...im sory :( ''

hummm..enth la..knp aku blh suka balik ngn ex bf aku..sdgkn dia sudh ada gf... first time aku buat mcm nie....semejak aku pindah KL..aku selalu contec ngn dia..dia pun bg respon yg bagus....tp knp perasan tuk jd kawan bertukar ahh...adoii...pening kepala..sebb dia... hati aku dah x terbuka untuk org lain .. semua kerana dia....aku jga hati dia.., aku selalu wat dia happy..tp apa dia lagsung x phm perasaan aku...aku bukn la nak dia putuskn hubugan dgn gf die...tp sekurang-kurangnya...dia jga la perasaan aku... kdg2 aku rasa bodoh la.. ada lg lelaki lebih baik dari dia..tp aku tolak..disebab kn dia..KENAPA??? aduhh... aku dah ciba tuk lupakn dia bh..n angap dia just as frend..tp x boleh..I CAN'T!!.. aku stil contec dia..kol dia...sms dia...mkn ngn dia..n apa2 dgn dia.. aku x tahu mcm mana nak lupa kn dia..dan just angap dia kwn.. kwn aku ada kata..senang jak..kau cari la bf..jd kau blh lupkn dia..IYAAA... mmg senang org ckp..tp aku tidak BOLEH.....pless la... tolong la aku untuk hilangkn perassn aku tu..aku nak angp dia sebgai kwn je..n syg dia sebagai kwn... aku xnak gara2 aku dia break ngn gf dia..OHH GOD....pless help me..i relay need u now..i dont know..what i want 2 do..pless help me to forget him..
HUMM iyaa...maybe aku perlu juga cari bf..jd klu aku ada bf, aku boleh syg bf aku...n aku just angp dia kwn kn...?? humm yehh maybe aku buat mcm tu..but just MAYBE.....dan aku harap...hati aku akn boelh terima org lain...aku harp sgt2..n im also hope..i can find the another guy..maybe .. lebih baik dari AYEKA CANDRA...:(

Sunday, November 1, 2009

i start Study in november intake at KLMU college


ya..ya..ya..gud bye kk..n welcome Kl...november nie aku dh strt stdy di KLMU kolej..aku ambil course Culinary Art.. hemm happy aku bila aku sudh strt stdy bh.jd x juga aku buang masa kn..ya la ...x lama lg dah 2010...nnt klu tanguh2 stdy,..smpi ke tua..x smbung2..hehe:) about my kolej....:) ok juga la,..di tengah2 bndr KL.dekt ngn transport, kedai makn, n segal2 nya2 la.. kira mudh la stdy di sana..ndk paya risau..ada hostel juga.. kira ok la stdy sini bh..aku ambik diploma-ijazah( belajar jangka masa pendek ) 2thun setengah diploma. 1 thun setengah ijazah..so 4 tahun la aku di sana..:(:( i will miss my home so much.. nasib juga aku nie bnyk kwn2 yg tingal di KL..terutama nya budk2 PLKN.hehe :)x sabr mo jumpa dorg bh..ehhe :) klu yg sama skul dulu masa di sanzac ada juga yg stdy di area kl..cuma aku x rapt sagt la..aku thu pun dari facebook..yg rapat pun semua jauh2 mcm di penang, perak, melaka, n teragganu..hurghmmm..x pa la..aku pe sana bukn untuk enjoy..tp tuk mencari ilmu kn..so, kita mesti try la ...biar bersusah2 dahulu, bersenag2 kemudaian..lgpun semua siblings ,aku ada di kl..dari abg aku yg first smpi la aku yg last ehhe :)...kazen2 aku pun ada gak di sana..perents aku pun salu gak dtg sana..so aku x la risau sgt kn..hehe. btw..aku harp korg doa kn aku k..apa2 hal aku akn update kn blog aku nie..tupun klu ada masa..biasa la sekarag dah jd student..:)

Thursday, September 24, 2009

STOP to talk about PLKN...

ok2... aku stop sudh nie..
ehhe besa la bh..bdk bru abis plkn kn..
mesti la mo bg crita pengalaman..
hahah :)

anyway...
PLKN mmg hebat..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bye bey PLKN..
( kau tetap di hati aku )

nonton ya nie vid..


video

biar la kenagan itu berlalu pergi..

arghh..skrg mau dekat sebulan sudah...diri aku tanpa PLKN.. biar kn dia berlalu pergi dan biar kn dia meningalkan kenagan yang amat terindah...

wirawati 508 (part 2)

blog yg td aku tulis untuk jadual ku untuk dari hari isnin hingga khamis..
untuk hari jumaat plak...

6.00 pg : bagun/mandi
6.30 pg : road call/ senaman
7.30 pg : sarapan
9.00 pg : masuk kelas
10.30 pg : minum pagi
11.30 pg : masuk kelas balik
12.00 tgh : makan tengah hari/ rehat/ tidur/ (bg lelaki muslim pe sembayang jumaat)
3.00 ptg : aktiviti
4.30 ptg : minum petang/ rehat
5.30 ptg : riadaah
6.30 ptg : makan malam
9.00 ptg : ada program
10.30 ptg : supper
11.00 ptg :road call
11.30 ptg : tidur

klu sabtu n ahad plak

langsung tiada aktiviti
just tidur n makan saja...

cuma ahad ada hari keluaraga..

Monday, September 14, 2009

wirawati 508

hum...PLKN..mula2..mmg fikir x bes..menyusahkn la..n mcm2 kn..tp bila sudh rasa kehebatan PLKN..mesti korg syok..n suka..begitu la yg aku rasa...

pada minggu pertama di kem Princess Haliza..aku agak boring..sbb selama 2 minggu kami belum ada apa2 akitiviti nasib baik h/p belum di ambil... n segala baju, seluar, towel , kasut, segala2 nya belum lg di bagi..kami hanya tidur, makan, tidur, n makan..tu jak kerja kami..setelah itu masuk minggu ketiga baru la aktiviti di jalan kn..masa 2 la baru kami sedari PLKN mmg Hebat...:)

Dan hari2 berikut nay..pelbagai aktiviti yg kami lakukn..
nie jadual untuk 1 hari..

6.oo pg : bgun/mandi
6.30 pg : Road Call pgi / senaman pagi
7.30 pg : sarapan pagi
9.00 pg : kelas CB
10.30 pg : minum pagi
11.00 pg : smbung kelass CB
12.30 tgh : makan tengah hari/rehat
2.30 ptg : Aktiviti( sama ada fizikal, atau ceramah, atau taklimat )
4.30 ptg : minum petang/rehat
5.30 ptg : riadah
6.30 ptg : makn malam
7.30 ptg : rehat ( klu mau smbyg pe surau..klu ndk tidur di dorm ) hehe
9.00 ptg : ada program (sama ada kelas CB, tgok movie, tgok movi CB '' bermula nya disini" )
10.30 ptg : minum supper
11.00 ptg : road Call
11.30 ptg : tidur.....

Sunday, September 13, 2009

NATIONAL SERVICE.. (PLKN)

hey2..im back..x sngk sudah 3 bulan berlalu..kini aku sudh kembali daripada khidmat negara...kembali ke rumah, dan kembali melakukan aktivirti seharian..seperti ON9, heheh :) ...

mau di mulakan cerita...masa 16 jun 2009..tarikh tu la aku dh mula di gelar wirawati..
masa melapor diri di stadium likas KK.. aku agak kelewatan , sbb masa tu traffic jem..aku ampi di stadium tepat2 jam 1.30..masa tu aku ingat kunter pendaftaran sudh tutup.. sbb sepatut nya melapor diri mesti sebelum jam 1.30..tpa ku agak kelewatan..aku agak gemuruh... sampi sahaj di stadium aku terus belari ke kounter regester. aku tgok lebel2 yg melekat didinding..aku nmpk nama kem aku..iaitu kem PRINCESS HALIZA..aku terus belari ke kounter itu..nasib abik aku masi sempat..masa aku tulis nama.. penjaga kounter itu memberi aku 1 tag nama n no flight ...aku dikehendaki mengantungkan di leher.. sudh selesai mendaftar..aku agak senanag hati..setelah itu aku kembali ketempat mak n kakak aku.. mak aku sempat memberi pesanan..biasa la org tua..setelah itu nama seorang demi seorang disebut untuk menaiki bas..aku mendapat bas yang ketiga.. sampi di airport..Kota Kinabalu International Airport (KKIA)..Kami di kehendaki berkumpul mengikiuti kem yang kami dapat.. masa tu..cikgu yang mengurus kan mengenai menerbagan kami di sana ialah cikgu dari kem WAWASAN OVAI PAPAR..nama dia ckgu Hamidi..dgn Tuan Amin..masa tu juga aku mengenali member yang sama kem sama aku..nama mereka..shenny n junjun..setelah itu, kami dikendaki Chek-in...masa itu pada jam 3.45..flight kami pula pada jam 5 lebih..aku agak bosan menunggu ...tetapi aku agak sabar..aku rancang berbual dengan junjun..tidak sedar jam sudh menunjukan jam 5 lebih..kami di kehendaki bersiap sedia.. untuk masuk ke dlm kapal..
.........................................................................................................................................................................................................................................

Jam 8.55 kami selamt mendarat..kami di escot oleh pihak M.A.S..ke tempat yg disedia kan..kami di kehendaki mengambil bagasi dulu..sampi di tempat itu..kami di sambut dgn penu senyuman walupun mereka kelihatan kepenatan ketika menunggu kami sampi... smapi di situ..kami di kehendki duduk...untuk menuggu bas sampi..aku melihat cikgu2 nya amat baik..frendly, n baik..ketika sedang menuggu bas datag..tiba2..seorang daripada kami..melapor bahawa dia kehilagana dompet..Alamakk...aku tekejut..dlm ati aku berkata."bodoh tul la budk nie.. menyusah kn jak..ndk tau ka yg kami nie penat..mau smapi cepat pe kem,,mau rehat..huhuhu tu la cuai..bodoh!!''aku agak marah..kerana ketika itu aku betul2 penat dn letih..hampir jam 10 malam juga kami di airport..gitu-gini..kami menaiki bas juga akhir nya..aku x tau sama ada budak tu jumpa dompet dia atu tidak..itu aku x kisah..

..........................................................................................................................................................................................................................................

sampi di kem jam 11.15 malam..nasib baik dari airport pe kem dekat jak..masa 2 malam jd dlm perjalanan aku hnya tidur...hehe :) smpi di kem..kami terus di kehendaki pergi ke dewan makan..kami di suruh untuk makan terlebih dahulu...setelah itu..baru la kami pergi ke dewan sayarahan....untuk sedikit taklimat... setelah taklimat ..kami di kendaki ke dewan makan sekali lg untuk melaporr diri dn memereksa bagasi...setelah aku melapor diri..aku telah mendapt dorm C5 dan no index 508 (i love this numbr)..setelah itu..aku meminta degn cikgu agar peltih yg sudah melapor boleh la ke dorm .. kerana masa tu aku ambat mengantukk... cikgu tu pun mebnar kan kami..aku telh berpisa dengan junjun...junjuncompeni alfa dn aku kompeni cahrlie... sampi di tempat kawasan dorm wirawati.. aku pergi mencari dorm aku...masa itu keadaan amat suram..setelah itu juga..aku telah megetuk pintu..tetapi tiada org yg buka...agak lama aku mengetuk..akhir nya seorg telh membukan pintu itu..terlihat seorg perempuan yg bermbut curl, kecil, n putih...dlm ati aku ini mesti org iban...lalu aku mengatakn '' maaf memgagu...ni dorm c5??'' lalu dia mgatakan '" hemm aok''..aku tersenyum dn menyebut terimakasih...lalu aku mencari kati ku..masa tu aku amat penat..sampi sahaja di kati aku terus baring ...dan aku tertidur smpi esok pg...:)

......................................................................................................................................................................................................................................

esok(17 JUNE 2009 )..mula la kehidupan aku sebagai seorang WIRAWATI KEM PRINCESS HALIZA YG BERNOMBOR INDEX 508....:)

P/S = CERITA SELANJUT NYA..DI SEGMEN AKAN DATAG...:)



Friday, August 7, 2009

Gantung nie PLKN aku di kem Princess Haliza Sepang..

huhu im so sad... :(..rasa mo nagis jak tingal kn tu kem tanpa penghujungnya..ya la..mcm teda penamat nie.. pas2 penamat nya di kem lain plk tu..sedi gilak aku woh..rindu dgn kem... mcm ndk mo balik jak... semua ini disebabkn virus H1N1..suck tul babi nie..sbb ko la ada virus 2.. klu teda 2 penyakit kn..selamat bh kami..sial tolll....tp apa boleh buat kn..sudah takdir ilahi... jd budak sabah sarawak di suruh balik ke negeri masing2 dan sambung balik di kem yg ada di negeri masing2.. budak selangor semua menagis ..semua sedi bila ckgu umumkn hal 2... then ckgu kata, bg pelatih sabah n sarawak sila tulis nama n tempat kem yg kamu mahu..jd aku pilih la kem wawasan ovai, papar..aku pilih tu sebb ada mmber aku sana..tp bila aku tgok blog nya...aku baca pasal kem nya...aduii punya main sengsara... ada kawad tiap hari..bgun awal, pas2 rehat pun mcm x cukup.. aduii mampos la aku..sekarang aku tengah berfikir..aku mo sambung di kem ovai atu aku biar kn cm tu jak.???huhu entah la..aku pun pening mo fikir.. mcm mana la nie arr...huhuhuhu...argahh mcm mo teriak jak.. aku sekarang rindu keadaan di kem.. aku x mo masuk kem lain.,.aku mo PRINCESS HALIZA...aku rindu ckgu dodol(KJ), ckgu pet, ckgu zaily, ckgu shah1, ckgu shah 2, ckgu lan, ckgu cempaka, ckgu omar, ckgu osman, ckgu nadiah, ckgu ejal, ckgu yaya, ckgu phonix, ckgu misran, staff Q, semua aku rindu..aku rindu dorm(c5), katil (508), locker(08)..kawan yang 1 dorm ( loise, erma, jenny, amalina, faridah, yen, deydeq, ika, olga, mas, ema, siew,puspa, diana...) tu semua kwn 1 dorm aku..kami ada 16 org je..bnyk katil kosong.. bg yg lain dorm( baby, bie, deydek, yana, ira, jess, Jj, bulan, elies, eray, meen, aina, fiqa, fina, ju, farah, pia, dan bnyk lg..sampi x teringat nama...:(... tu tuk wirawati..untuk wira plk ( angah, syuk, panjang, max, bob, pindik, jr, sham, yelvies, fiq, amirul, hagimaru,mawi, haffis, shah, mie, adam n mcm2 lg tp aku lupa nama dorg..p/s :nnt klu aku ingat aku update balik k...sedi teringat kn dorang... :(..sabar jak la... tp aku juga ingat Scandal2 aku di sana..walupun masi kontek tp x dpt jumpa nie..huhuhu sedi nya..lama baru jumap lg..sbb bln 12 nie aku pe kl..:(..nnt aku mo lawat kem.. mo jumpa ckgu2...terlalu bnyk kenangan aku disana, ada yg pahit, sangat pahit dan ada yg manis, n sangat manis..kenagan itu biar la menjadi memory indh dlm hidup ku.,.waluapa pun terjadi semua hal yg berlaku akn sentiasa terpahat dlm hati dn ingatan ku..aku sayg dorg semua... I LOVE U ALL( PRINCESS HALIZA HEBAT )

*P/S: Pix masa plkn nnt aku uplod malas mo upload skrg....buzy..

Friday, July 24, 2009

dah balik kem dah...byee

best nya dah balik kem...yess x sabar aku deh..ya la aku betul2 rindu dgn kem..expecily dorm aku..best nya tu...apa2 pun nie last aku online..so 6 sept bru aku dpt on9 lg..masa 2 baru aku update segala2 nya mengenai PLKN dan aku akn cerita kn kamu mengenai bertapa best nya PLKN..haha anyway bila aku dh blik kem nnt kamu jgn lupa kn aku k..heheh..huhu pa lg arr..x da apa2 mo aku ckp lg..arr sebelum aku choe..aku ada lgu tuk kamu..tajuk dia jambatan goyang2...ok kamu nyani sama k..1..2..3..mula...

Jambatan goyang2 (x2)
ku takut tengelam (x2)
Lalu aku berenang (x2)
habis basah baju ku (x2)
lalu aku sidai kn (x2)
ku pakai semula (x2)
CANTIK KANNN..



hahahah..
best kn lgu tu..mcm lgu kanak-kanank riang..

ok la..
bye..
miss u so much..
bye

sedang bercuti selama semmingu 19 july - 26 july

wahh best nya dpt bercuti..semmingu lg tu..x mcm kem lain...x sampi semingu dh balik kem..bersyukur aku dpt kem Princess Haliza Sepang...sbb kem tu mmg best..dh la kem numb 1 dalam malaysia..bangga siot..PLKN mmg best..walupun tepaksa bgun awal..tp syok apa..pagi2 bgun pastu mandi..mmg sejuk gila..hahaha...apa2 pun masa cuti seminggu nie aku balik tempat family aku di subang..aku bawa seorg kwn aku dri sandakan..nama dia OLGA..dia best..thtz Y la aku bawa dia balik..oleh kerna dia dari sandakan..so aku bawa la dia jalan2 ..n shopping2..tp shopping2 tu duit sendiri la..hehe...hemm mo cita apa lg arr??pasal aku di kem?? arr nnt jew la...malas mo bg cita sekarang..sbb klu aku bg cerita sekarang..cerita aku tu gantung...nnt kamu juga x puas hati. kn..kn..kn... hahahah...ok la nnt aku update lg k..bye semua syg kamu.. bye..daaa...MAAF PIX MASA DI PLKN MALAS AKU MO UPLOAD...) im sorry :P

Monday, June 15, 2009

PLKN

ONE goal
ONE spirit
ONE determination

aku dh pegi PLKN dh..so apa2 just enjoy ya..bye
(16 june - 5 sept
2009)
i will mish yew so much


Thursday, June 11, 2009

kwn org Bandung,,best,,best

haha aku ada kawan bru..dia dari bandung 2..nama dia sandman autis..hehe best nie kwan ngn dia..hehehhe syok lg cht ngn dia..aku kenal di facebook..first kn aku x lyn bh dia nie..sekali nya tiba2 dia invite aku tuk web cam..aku invite la..bila aku tgok muka dia..punya la main hensem ne..aku apa lg.. lyn laa..,,ahhah aku x sangk plk..dia nie hensem menysala aku dulu x lyn dia bh..ahhahahehe..nie aku sempt capture masa kami caht n webcam hehe best2 bh enjoy2 kn la diri kamu..

Monday, June 8, 2009

jalan2 makan2 minum2 lepak2 .. : - P

Ari ahd tu aku hangout wit kwn2 aku..kami keluar kejap jak..sebb kwn aku seorg tu mau balik ke Sandakan sudh..tu la kami keluar tu..kami just makan2, minum, jalan, n lepak, smabil wi-fi..heheheh..dalm jam 3 gitu balik sudh kami..sebb kami x tau mo buat apa kn..jd olh kerna terlalu keboringan..kami buat cadadangan balik n stay di rumah aku..di rumah aku cam biasa la ..kami crita2..n on9..sambil umpat pix org hehe..tp ahd tu aku mmg penat gilak..tp ak tetap gak tidor pukul 3 heheh..sbb chatting hehe..hemm aku dh x tau mo cita apa..hem kamu tgok la pix2 dibawa nie..ok bye,..imissu…

aku n bella


home sweet home

Petang tu…aku saja2 kluar rumah dn ambik angin..sbb boring asik dok umah jak.sesekali aku meninjau keadaan kawasan rumah sambil berjogging ..hehe..sambil aku meninjau-ninjau..hati kecil aku berkata…’nnt 3 bulan aku x jejak kaki di rumah nie’..mesti ak rindu… tiba2 juga…aku juga teringat..setiap kali kwn aku pe rumah aku..mereka mesti bertanyakan satu soalan yg agak bodoh…soalan itu..”bem..rumah ko nie bh teda hantu ka?? Mcm teda org jak aku tgok nie…ko ndak takut??” hurghmm begini la soalan yg kerap aku degar dari mulut2 kawan2 ku.. oleh kerna aku dari kecil tingal nie rumah ..aku pun jawab la..” adehh..kamu nie…mana ada bh hantu..klu ada..lama sudh kami pindah bh..”..then kwn ku akan menunjukan muka yg kurang berpuas aty dengan jawabn ku yg selamba…ehhe..tp kn..mmg betul bh..rumh nie mana ada hantu..klu ada hantu..sudah lama aku mati tekejut… rumh aku walu pun besar tp mmg di jamin SELAMAT… teda apa2 yg mo di takut kan.. hurhmm dri aku tingal sini..mmg teda satu pun kejadian pelik yg berlaku.. ok jak..teda pun yg kacau2..hehe..aku suka tingal disini..sebb mudh dpt public transport, dekat ngn kedai, ..aman jak tingal sini..kira beruntung la org yg tingal di sini….apa2 pun ..ak mmg suka tingal di rumh..tambahan …sekeliling kawasan rumah aku mempunyai pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan …ehhe..

Pix dibawa hanya untuk tatapan mata sahaja..(seja-seja bh )

pandangan hadapan pintu masuk halaman rumah


gerej n bunga
tanama tu..